Önkéntes tábor

Eddig összegyűlt:

180 356 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
500 000 Ft

Összegyűlt
180 356 Ft

36%

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
 • Lejárat: 2100-01-01
 • Típus: Gyermekek támogatása

Leírás

Miért vállal önkéntes munkát egy fiatal, túl a kötelező 50 órán? A fiatalok így válaszoltak: „Szeretek segíteni és itt önmagam vagyok.” „Teljesen másképp tudok tekinteni a saját életemre.” „Megismertem önmagam, és már tudom, mit akarok: segíteni másoknak.” Az évek óta önkénteskedő középiskolások vezetik be az önként vállalt szolgálat felelősségteljes és élményekkel teli világába az újoncokat Miskolcon az Önkéntes Táborban 2023 nyarán.

2018 óta Miskolcon is egyre több fiatal vállal önkéntes szolgálatot a Máltai Szeretetszolgálat programjaiban. Szerveznek játékos rendezvényeket, részt vesznek akciónapokon, ahol már szedtek szemetet, felújítottak épületeket, közterületeket, segítettek rászorulóknak adománygyűjtésbe és osztásban, lakásfelújításban. Számukra a közös nyári tábor sem egyszerű kikapcsolódás: azon a településen végeznek a fent felsoroltakhoz hasonló hasznos munkát. Az elmúlt 2 nyári táborunkat már közösen tartottuk a Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiójának fiatal önkéntesivel. Ezáltal több feladatot és nagyobb kihívásokat tudunk felvállalni, miközben az ország ezen részében élő fiatalok együttműködő közösséggé válnak.

A Miskolci önkéntes csapat 12 aktív fiatalból áll. Szeretnénk az idei nyári táborunkat a toborzásra és az önkéntesség pozitív oldalának bemutatására felhasználni a Miskolcon és környékén élő fiatalok körében. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az elmúlt években a középiskolákkal, így szeretnénk a táborra legalább 30 fő fiatalt meghívni. Napközis tábort szervezünk, közös ebéddel, csapatépítő játékokkal, elméleti oktatással és önkéntes feladatvállalásokkal.

Az 5 napból 4 napon egy-egy máltai intézmény meglátogatását tervezzük, ahol körbevezetés, bemutatás után valamilyen programot vagy munkát végeznek majd a fiatalok. A tervezett érintett intézményeink: idősek otthona és ápolási otthon, játszótér, hajléktalan szálló, tanoda. Az első nap a felkészülésé: a programok közös megtervezése, csapatépítés, ismerkedés. A már meglévő önkénteseink tanítják az újonnan érkezőket, mesélnének tapasztalataikról. Minden nap hasznos programok lesznek, majd az utolsó napon az élmények megbeszélése után lehetőség lesz hosszú távon is csatlakozni az önkéntes csapathoz. A táborozók máltai szuveníreket kapnak ajándékba. Ezek a máltai jelképekkel ellátott használati tárgyak, a fiatalok számára hasznos eszközök (karkötő, póló, sapka, telefontok, matricák, tollak) látható jelei a hovatartozásuknak, hogy tagjai lettek egy közösségnek, mely értékrendjének kifejezője a pajzs és a nyolcágú kereszt.

Ők már segítettek

 • Csete Betty

  50 000 Ft

 • alma leves

  123 456 Ft

 • Csete Betty

  2 500 Ft

  10.12

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.