Életmentő oxigén

Eddig összegyűlt:

17 500 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
800 000 Ft

Összegyűlt
17 500 Ft

2%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
  • Lejárat: 2100-01-01
  • Típus: Egészségügyi ellátás

Leírás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Ápolási Otthona egy krónikus fekvőbeteg ellátó intézmény, ahol 70 idős és ápolásra szoruló embert látunk el. Az ő kezelésük során a legtöbbször szükség van oxigénadagolásra. A bizonyos esetekben életmentő oxigén palackjainak cseréjét az intézmény saját költségén kell végezni, amihez a támogatók segítségét kérjük. Kérjük, segíts Te is, hogy megvásárolhassuk az oxigén koncentrátort, hogy betegeinket biztonságosan elláthassuk!

Idős, súlyos beteg ápoltjaink gyakran légzési elégtelenségben szenvednek, ám mivel intézményünk egészségügyi szolgáltatónak minősül, a betegeink számára nem lehet vényt felírni, az oxigénpalackokhoz nem igényelhetünk ilyen formában támogatást. Az oxigénpalackok cseréjét az intézménynek teljes egészében magára kell, hogy vállalja, aminek a költsége alkalmanként 20 000 Ft. A palackokat sok esetben hetente is cserélni szükséges. Ez nagy terhet ró az intézményre. Oxigén koncentrátor beszerzésével, a készülék a szoba levegőjéből elő tudná állítani a beteg számára szükséges plusz oxigént, ezt a költséget meg tudnák takarítani, mert nem lenne szükség a palackra. A megtakarítást az intézmény egyéb szolgálatatások fenntartására tudnánk fordítani, melyek a betegek méltó körülmények között való gyógyulását szolgálják.

Az oxigén koncentrátor mellett olyan biztonsági rögzítőkre van a legnagyobb szükség, melyek segítenek a demenciában szenvedő mozgáskorlátozott betegeket megvédeni a sérülésektől.

 

Ők már segítettek

  • Csete Betty

    10 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.