Fogyatékkal élő emberek gondozása

Eddig összegyűlt:

0 Ft

Indítva: 2023-02-01

Összefoglalás

  • Típus: Állandó
  • Régió / Terület: Magyarország
  • Típus: Fogyatékkal élők ellátása

Leírás

A máltai szervezet azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra, ezért az intézményi ellátás mellett fontos missziója, hogy olyan rendezvényeket szervez, amelyek segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta gondoz mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereket. Napközi otthonai és fejlesztő iskolái gondoskodnak a fogyatékkal élő fiatalok nappali ellátásáról, ezzel is megkönnyítve a családjaik életét. A fejlesztő gyakorlatok, tornák, zenés terápiák és egyéni foglalkozások hozzájárulnak a fogyatékkal élő fiatalok egészségügyi állapotának megóvásához és sok esetben javításához. A Szeretetszolgálat lakóotthonaiban a saját ellátásukra nem képes fogyatékkal élő embereket gondozzák és ápolják, míg a támogató szolgálat a mindennapi élethez nyújt segítséget azoknak, akik saját otthonukban élnek. A szolgálat elviszi őket a postára, orvoshoz, iskolába, és segít a bevásárlásban is, ismerve a mozgássérült emberek mindennapokban felmerülő nehézségeit, segíti őket ügyeik intézésében. Jelképes üzenet volt, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hozta létre az ország első kerekesszék javító műhelyét.

A Szeretetszolgálat minden évben megszervezi a máltai mozgáskorlátozott tábort, melynek sajátossága, hogy a kerekesszékes, és halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a közösen eltöltött idő alatt a feladatra felkészített fiatal önkéntesek. Az akadálymentesített vízparton töltött hét minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott emberek önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.

A ’90-es évek eleje óta rendez különböző művészeti, sport és közösségi eseményeket, amelyeken a fogyatékkal élő és egészséges fiatalok együtt szórakozhatnak és sportolhatnak. Győrben rendszeresen megtartják az Esély Sportnapot, mely kiemelkedik a fogyatékkal élő emberek számára szervezett sportesemények közül. Az ország számos pontjáról érkeznek versenyző csapatok, amelyeket száznál is több fiatal önkéntes segít a verseny során. Évente több mint ötszázan vesznek részt a rendezvényen, ahol profi sportolók a fogyatékkal élő emberekkel közösen versenyeznek, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal élő társaink elfogadására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente közel 2000 fogyatékkal élő emberről gondoskodik. Segíts Te is, hogy segíthessünk.

 

Kapcsolódó anyagok:

MÁLTAI PODCAST: SZILVÁSY ZSUZSANNA

Érdekvédőként ötmillió európai autista nevében járt el, jogaikat képviselve felszólalt az ENSZ székházában, majd a Máltai Szeretetszolgálat intézményvezetőjeként kétszáz értelmi fogyatékos ember pótanyukája lett.

 

Ők már segítettek

  • Csete Betty

    10 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.