Családok támogatása

Eddig összegyűlt:

0 Ft

Indítva: 2023-02-01

Összefoglalás

  • Típus: Állandó
  • Régió / Terület: Magyarország
  • Típus: Családok támogatása

Leírás

A Máltai Szeretetszolgálat egyik legfontosabb eszköze a jelenlét, amely a gyerekekkel foglalkozó intézményeiben és programjaiban azt jelenti, hogy a családokkal együtt keresik a megoldásokat a problémáikra annak érdekében, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek is megkapják az esélyt, hogy gyermekként élhessenek, tanulhassanak, játszhassanak, és kibontakoztathassák a bennük rejlő képességeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat családok átmeneti otthonaiban lakhatásukat vesztett családok kapnak ideiglenes menedéket. Az otthonok egy évig stabil pontot nyújtanak a családok számára, ahol lehetőséget kapnak újraépíteni széthullott életüket. A Szeretetszolgálat intézményeiben 60 család, közel 220 ember – kétharmaduk kisgyermek – kap menedéket. A gyermekvédelmi rendszerbe kapcsolódó otthonokban a fedél nélkül maradt családok gyermekeikkel együtt maradhatnak, és családgondozó, pszichológus, pedagógus, szociális munkás segíti az újrakezdésüket.

Az ország több mint 100 településén működő Máltai Önkéntes Csoportok és a legszegényebb településeken található Jelenlét Pontok munkatársai jól ismerik a környezetükben élő családokat, pontosan tudják, kinek van szüksége új cipőre, egy fehér blúzra vagy iskolatáskára a tanév elején. A jelenlétből fakadóan azonnali segítséget tudnak nyújtani, amikor egy családban tragédia történik – élelmiszert, ruhát, jogi tanácsot, adósságrendezéshez útmutatást, munkahelykereséshez szakmai támogatást, és nem utolsó sorban lelki vígaszt nyújtanak a hozzájuk forduló családoknak.

A karitatív szervezet gyermekesély programjaiban országszerte több száz nehéz helyzetben élő családdal áll kapcsolatban. A Máltai Szeretetszolgálat programjaival arra teremt esélyt, hogy a kisgyermekek már ne szükségszerűen örököljék szüleik sorsát, hanem legyen lehetőségük más életet élni. A gyerekek egészséges fejlődését közösségi programok és egyéni fejlesztő foglalkozások, zenei és sport programok, mozgó játszóterek és mobil egészségügyi szolgálatok támogatják, a szülőket szociális szakemberek segítik ügyeik intézésében, a munkahelykeresésben, gazdálkodásban.

Áramot, tűzifát és villanyórát ad a leginkább rászoruló családoknak a Máltai Szeretetszolgálat.

 

 

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.