Nemzetközi segélyezés

Eddig összegyűlt:

0 Ft

Indítva: 2023-02-01

Összefoglalás

  • Típus: Állandó
  • Régió / Terület: Nemzetközi
  • Típus: Nemzetközi segélyezés

Leírás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi szerepvállalása egyidős a szervezettel. 1989-ben néhány hónap alatt közel 48 ezer otthonról elmenekült német ember kapott ellátást és menedéket a Szeretetszolgálattól. A magyar máltaiak vittek elsőként segélyt a romániai forradalom áldozatainak, később a jugoszláv háború sérültjeinek ezreit szállították magyar kórházakba. A Szeretetszolgálat vallja, hogy csak akkor töltheti be hivatását, ha megtalálja a helyes viszonyulást a más népeket érintő sürgető problémákhoz.

A Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezeteként folyamatos és aktív résztvevője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nemzetközi válsághelyzetek, természeti katasztrófák és az emberi méltóságot sújtó krízisek kezelésének. A kilencvenes majd kétezres években is folyamatosan jelen voltak segítő magyar máltaiak a jelentős természeti és háborús krízisekben. 2010-ben új alapokra fektette a szervezet a nemzetközi térben betöltött szerepét: részt vesz a nemzetközi fejlesztésekben, elsődleges feladatának tekinti a helyben segítést. A fejlesztések fő fókuszában Kelet-Afrika és a Közel-Kelet áll, humanitárius segélynyújtási akciói pedig elsősorban a Kárpát-medence magyarok lakta területeit célozzák. A Kárpátalján, Erdélyben, a Partiumban, Székely és Csángó földön, valamint a Felvidéken indított akciókban tárgyi adományokat juttat el a szervezet a rászoruló embereknek, valamint az ottani szervezeteket a gyakorlati tapasztalatok és megszerzett jó gyakorlatok megosztásával is támogatja. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumával való tartós együttműködés révén aktuális feladatokban is aktívan közreműködik a Szeretetszolgálat, mint például a jelzőrendszeres házigondozás rendszerének kialakítása, valamint a technikai és módszertani tapasztalatok átadása Szerbiában.

Előfordult, hogy a Szeretetszolgálat munkatársai segítettek célba juttatni humanitárius segélyszállítmányokat háborús övezetekbe vagy természeti csapások sújtotta területekre. Nemzetközi fejlesztések részeként Afrika több területén valósított meg tartós infrastrukturális fejlesztéseket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. 2011-ben Kenya és Uganda nagyvárosi nyomortelepeire tiszta ivóvizet vezetett be a Szeretetszolgálat, munkalehetőséget is biztosítva az ott élő embereknek.

A máltai küldetés („A hit védelme és a szegények szolgálata” jelmondat alapján) a keresztény hit védelme. Éppen ezért a szervezet munkatársai, valamint önkéntesei szolidaritást vállalnak lelki és gyakorlati szempontból is a világon üldözött keresztényekkel. Szíriában, Kelet-Aleppoban egy kórház helyreállításában és kapacitásbővítésében közreműködik és nyújt segítséget a szervezet. A Szeretetszolgálat helyben kíván segíteni, és a korábbi évek eseti támogatásait kiegészítve és a támogatott emberek körét kiszélesítve tartós missziót indított nem csak Szíriában, hanem Libanonban, Palesztinában és Jordániában is. Utóbbi államokban elsősorban a helyi keresztény közösségekre és az úton lévő, menekülő emberekre koncentrálnak, de nem zárják ki a segítségnyújtásból a más vallási vagy etnikai csoportokat sem. A közel-keleti államokban egészségügyi, oktatási és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújt a Szeretetszolgálat.

 

További információk

Ők már segítettek

  • Parák Eszter

    2 500 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.